OM KLINIKEN

År 2000 började möjligheten öppna upp sig för en klinik baserad på trevlig hemkänsla och idén tog fäste hos Carsten Thelander som påbörjade vad som skulle bli den stora renoveringen av bondgården Lindhem. Renoveringarna påbörjades 2003 och i december 2004 stod kliniken färdig och första patienten kunde tas emot i januari 2005.

Carsten ville bygga upp ett gym och klinik utan direkt likhet med andra företag och kliniken låter sig genomsyras av en hemkänsla med målningar från lokala konstnärer och även en äldre möbelklass, dock allt insatt för att verka i en miljö med topprenoverade lokaler.

PERSONAL

CARSTEN THELANDER
CARSTEN THELANDERLeg. Sjukgymnast
Utbildning:
Lunds Universitet 83-86

Vidareutbildning:
OMT Steg 2 (Ortopedisk Manuell Terapi)
MTT (Medicinsk Tränings Terapi)
Akupunktur / El-akupunktur
MDT (McKenzie)
Idrottsmedicin

Kort om Carsten: Carsten startade kliniken 2005 och har mer än 30 års erfarenhet som sjukgymnast. Sidan av karriären och kliniken har han äldste sonen Kim och yngre sonen Christian och även ett brinnande intresse för sporten beachvolleyboll först och främst.

KIM HANSSON
KIM HANSSONLeg. Fysioterapeut
Utbildning:
Semmelweis University 09 – 13

Vidareutbildning:
OMI Basic (Internationell Ortopedisk Medicin)
ESWT (Stötvågsbehandling)
Yrsel

Kort om Kim: Kim Hansson är äldste son till Carsten och arbetar endast administrativt med kliniken. Kim har studerat till fysioterapeut vid Semmelweis University i Budapest, Ungern där han erhållit examen efter fyra års studier. Kim arbetar för övrigt själv kliniskt på Kiropraktorkliniken Laurin på Limhamn.